Vakantie Italië, Cisano di Bardolino, Gardameer

Daar ben ik weer, een week thuis van vakantie!!!

Wij zijn vertrokken op 31 juli en zijn weer thuis gekomen op 14 augustus.

Samen met mijn ouders ben ik dit jaar weer naar Cisano geweest, dit is een klein dorpje aan het Gardameer in Italië. Vorig jaar zijn we hier ook geweest, het is er echt fantastisch. We hadden een bungalow gehuurd. Lekker makkelijk, als je er aan komt hoef je alleen maar de auto leeg te halen en je bent gesetteld. Geen gedoe met het opzetten van de vouwwagen. Mijn ouders zitten er zelfs over na te denken om hem te verkopen, (jammer

Frown
want anders had ik hem volgend jaar mogen gebruiken), zo goed bevalt het hun (mij ook hoor
Wink

Het is een lange reis er naar toe, geloof me (1100 zoveel km), maar ik heb me niet verveeld. Ik heb een dvd voor in de auto, dus ikheb heel onderweg films gekeken. Mijn vader vindt deze afstand te lang om te rijden met iets achter de auto. Dus daarom hebben we wat gehuurd. Onderweg hebben we wel in Mulhouse overnacht, in een Formule 1 hotel. Dat is niet veel, een tweepersoonsbed met daarboven een éénpersoons stapelbed. Dan heb je nog een wasbak met spiegel en er hangt nog een klein tv'tje, maar ja daar heb je niet veel aan want het is in het Frans. De wc en de douche zijn op de gang, die moet je gebruiken met andere overnachters. Die worden iedere keer als ze gebruikt zijn schoongespoeld, dus het is er niet vuil. Na er te hebben geslapen hadden we er 's ochtends een ontbijtje (dat kun je er bij nemen). Het is niet veel; cornflakes, broodjes, jam, chocoladepasta, zelfs appelmoes; dat doen de Fransen door de cornflakes

Undecided
, dan had je er nog koffie, thee, melk; warm of koud en jus d'orange. We hadden ons ontbijt op en zijn weer verder te gaan. Nog iets van 600 km en dan waren we op de camping.

Na nog eens een tijd in de auto te hebben gezeten kwamen we aan op de camping. Ons eigen even inchecken en we konden naar ons huisje, We hadden de bungalow die op het hoekje van de straat zat, dus we konden iedereen voorbij zien lopen. Dat is wel beter, want als je aan de andere kant van de straat zat dan zag je heel de dag niks, behalve een heg voor je

Tongue out
. Na alles een beetje ingeruimd te hebben, en me eigen verkleed, want ik had nog steeds een lange broek aan (in de auto kan het koud worden met de airco
Tongue out
), hebben we nog even wat aan het huisje gezeten en zijn we daarna lekker gaan uit eten in het restaurant op de camping. Het eten was echt super lekker, ik weet niet meer wat voor vlees ik had, volgens mij was het iets van biefstuk ofzo, maar de groenten die erbij zaten waren lekker vooral de gegrilde courgette. Nog een lekker toetje na, een noten ijscoupe, helemaal geweldig
Laughing

Op dinsdag kwam een vriendin van mij een paar dagen logeren. Zij zat 100 km terug naar de grens,bij het Levico meer,en haar vader ging ergens naar toe en kwam langs ons dorpje

Tongue out
. Op donderdag zouden we haar weer naar huis brengen. Toen Chantal er was zijn we naar een groot winkelcentrum geweest. Drie verdiepingen en nog een kelder. In de kelder zat een discotheek en een bowlingbaan. Zo was er op de derde verdieping alleen maar eettentjes te vinden en ook nog een bioscoop en een hoop dingen voor kinderen. Op de andere verdiepingen waren winkels en nog meer winkels en nog meer en nog een grote supermarkt. Ook zijn we nog naar Malcecine geweest. Daar is een kabelbaan die langzaam ronddraait. Toen we bij de kabelbaan aankwamen stond er een rij met ongeveer 400 man ofzo, dus zijn we maar eerst iets anders gaan doen. Ergens stond een kasteel dus zijn we daar naar toe gegaan. Daar was vanalles te leren over het Gardameer, hoe het is ontstaan enzo. Na het kasteel te hebben bezichtigd zijn we terug gegaan naar de kabelbaan. Nu stond er geen rij meer, we moestten nog wel even wachten voordat we omhoog konden. Eenmaal boven op de berg aangekomen hebben we een beetje rondgekeken en van het uitzicht genoten. En ja mensen we hebben een dwerg gezien. Nou vraag jeje natuurlijk af, Waar heeft ze het over? Ik kom uit Brabant dus ik vier Carnaval en nou was er dit jaar een liedje over een dwerg op een berg. Dus wij hebben dat liedje staan zingen
Tongue out
. Na daar een half uurtje rond te hebben gelopen zijn we weer terug naar de camping gegaan. Allebei de dagen dat ze er was nog lekker gezwommen in het zwembad en 's avonds naar de animatie geweest. De donderdag kwam eigenlijk veel te snel, en moest Chantal weer naar huis
Frown
. Ze had de hele dag vol gepland met leuke dingen en dan zouden we 's avonds gaan uit eten. Maar...toen we die dag opstonden regende het en het heeft heel de dag geregend, dus heel het plan liep in duigen. We hebben toch nog wel een gezellige dag gehad daar, ook al zijn we rond 4 uur weer terug gereden.

Dit jaar was het beter vol te houden als vorig jaar. Vorig jaar was het nooit onder de 35°C, zelfs 's nachts niet. We hebben dit jaar dan ook veel meer gedaan. We zijn begonnen met Movieland, dat ligt z'on 5 á 10 minuten bij de camping vandaan. Het ligt in een verzamelpark, daar zijn nog meer dingen te doen, zo heb je ook nog: AquaStudios (water pretpark), Medival Times (dinershow), Night Festival (discotheek) en Rock Star Café ( voor 20 euro zo veel eten en drinken als je wil). Terug naar Movieland, zoals het al zegt gaat het alleen maar over films. Attracties, shows, echt van alles. Zo heb je Terminator 2; 5-D Game, Police Academy Simulator, etc. En shows van Zorro, Rambo en in het park rijdt een opnamewagen met daar achter bijv. Mary Poppins of Alice en The Mad Hatter, om zeg maar een scene op te nemen. Ook lopen er filmpersonages rond. Het is er echt Geweldig!!! Hier heb je de site, http://www.canevaworld.it/, kun je zelf eens een kijkje nemen.

Zo zijn we ook nog naar Ferrari geweest. Ja naar Ferrari, ik heb helemaal niks met auto's maar je moet daar echt een keer geweest zijn. Het is een museum waar je een heleboel Ferrari's kunt bekijken. Zo staat er de allereerste en de allernieuwste, en dan een selectie van alles er tussen. Er is zelfs een pit lane nagebouwd, en de helmen, schoenen, etc. liggen er om te bekijken. Je hebt er een kamer waar een paar Formule 1 wagens staan met een muur die vol staat met prijzen. Ook alle coureurs die voor Ferrari hebben gereden hangen er allemaal met foto en wat ze hebben gewonnen of gedaan voor Ferrari. Je kunt zelfs in een Ferrari rijden, nou ben ik 18 en heb ik bijna mijn rijbewijs, maar in de vakantie had ik hem niet dat is echt jammer nou

Frown
, want nu kon ik er niet in rijden. Als ik mijn rijbewijs had gehad dan mocht ik het doen. Het is wel duur, 15 minuten rijden kost al 60 euro en voor een uurtje rijden betaalde je 180 euro. Als ik er ooit weer in de buurt ben dan ga ik zeker in een Ferrari rijden
Laughing

Ookzijn we naarVerona geweest. Dat lag z'on 26 km van ons vandaan. Daar hebben we natuurlijk de Arena en het Balkon van Juliette bezichtigd. Eerst naar de Arena, daar hebben we ongeveer een half uurtje in de rij gestaan om binnen te komen. Als je dan staat de wachten ga je een beetje rondkijken en ineens was het z'on moment dat je in een film ziet, als ereen koor begint te zingen van....aaaaaaaaaaaaaahhhhhhh, als ze een helder moment hebben of iets fantastisch zien. Je kunt raden wat je wilt maar ik zag een winkel vanLouis Vuitton. Zo zaten er in de winkelstraat ook nog D&G, Gucci enArmani. Maar terug naar de Arena, die is heel erg mooi en er wordt iedere avond een andere Opera opgevoerd. We wilden eerst ook naar de Opera gaan, maar om op een redelijke plek te zitten was je al bijna 100 euro kwijt dus dat hebben we niet gedaan. Na de Arena bekeken te hebben zijn we op zoek gegaan naar het huis van Juliette. Een beetje winkeltjes kijken en dan ineens heb je een gang die helemaal vol staat geschreven met namen en liefdesberichtjes. De gang door en je bent bij het huis, daar zijn we ook in geweest en groot dat het is, de trappen bleven maar komen. En dan hebben we nog niet alles gezien, het huis liep helemaal in de rondte en je mocht er een deel van bezichtigen. Zo staan er allemaal spullen uit films en hangen er heel veel schilderijen van Juliette op het balkon en van Romeo en Juliette samen. Natuurlijk hebben we op het balkon gestaan. En voor het huis staat een beeld van Juliette. Het is de bedoeling dat je haar borst aanraakt en dan krijg je geluk in de liefde. Dat heb ik natuurlijk gedaan. Na het huis van Juliette hebben we nog wat gewinkeld. Ik had een hele mooie Rolex horloge uitgezocht, hij was alleen 23.000 euro. Ik heb Verona gezien, maar ik ga er ooit nog terug naar toe om naar de Opera te gaan en om er echt te gaan shoppen. Dat wordt flink sparen, dan kanik er mooie schoenen kopen

Wink

Als we eens een avondje op de camping bleven gingen we naar de animatie. Die deden iedere avond wel iets, behalve op zaterdag dat was hun vrije dag. Zo zijn we naar Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat geweest en naar een Brazilian Night (inclusief gratis Sangria) geweest. Ze deden echt vanalles, musicals, karaoke avonden, modeshows en nog een hoop dingen. Bij het animatieteam zat een hele leuke gast Emanuelle was zijn naam, ik heb er maar twee onthouden zijn naam en Roberto, die had een beetje moeite met dansen. Echt komisch om te zien

Laughing

De vakantie was alweer bijna om en we hebben dan ook de laatste dagen rustig aan gedaan. We zijn naar wat dorpjes in de buurt geweest. Naar Garda, Lazise en naar de markt in Bardolino. Toen we naar de markt gingen was het een beetje een zielige dag, ging het nou wel of niet regenen. 's Nachts had het al flink geregend en in de ochtend miezerde het een beetje, maar toch maar naar de markt toe. Paraplu's mee en over de markt lopen, ben je een eindje opweg komt er ineens een hoosbui, dus iedereen schoot onder de marktkraampjes. Nog een leuk jurkje gekocht en nieuwe oorbellen, want die van vorig jaar ben ik kwijt geraakt

Tongue out

De vakantie van dit jaar zit er weer op. Dus op naar volgend jaar. Als het het allemaal goed gaat ga ik volgend jaar met een stel vriendinnen op vakantie, maar dat moeten we allemaal nog uitzoeken. En anders ga ik gewoon weer met mijn ouders mee. Het wordt trouwens of Lago Maggiore in Italië of ergens in Spanje. Dat moeten we nog uitzoeken. Maar we zien wel. Laat ik nog maar even mijn gedachten houden bij deze vakantie. Jammer dat het maar twee weken waren. Volgend jaar weer een vakantie!!!