Vakantie 1995: Bodensee; Duitsland
Van 15 juli tot en met 30 juli zijn wedicht bij hetplaatsje Lindau geweest, liggend aan de Bodensee, in Duitsland geweest. We stonden op camping Gitzenweiler Hof.
De eerste dag dat we er zijn is het natuurlijkeerst de vouwwagen opzetten. En daarna alles inruimen. Als de papa's en mama's daar mee bezig zijn, ben ik met Joyce aanhet spelen. Verder wordt er niet veel gedaan op de eerste dag, omdat iedereen moe is van de reis.
De volgende dag ben ik op de fiets naar het toilet gebouw gefietst om me te wassen en de hele boel dat daar bij hoort. Joyce en ik gingen bijna iedere dag naar de animatie, in de tussentijd konden Rian en mama de afwas doen. Ik heb er een mooie kleurplaat van Knabbel en Babbel geverfd. 's Middags zijn we nog naar het zwembad geweest. Laat in de middag gingen we naareen stadje in de buurt. Daar hebben we wat gedronken en foto's gemaakt, op een houten treintje dat daar langs het pad stond, gemaakt. Ook hebben we weer een kerk bezocht (dat is traditie bij ons, ieder jaar een kerk bezoeken en daar een kaarsje aansteken).
De volgende daghebben we 's ochtendsookeen stadje bezocht. Tegen het middaguur zijn we terug gegaan naar de camping. We hadden zo'n tafel met stoelen er aan vast ( je kent ze vast wel), daar hadden we een soort van tent van gemaakt. Een parasol in het midden en daar dan badlakens aan vast maken met wasknijpers. Dit was ons 'clubhuis', en hier deden we knutselen enzo. Laat in de middag zijn Joyce en ik naar de animatie gegaan, daar hebben we gekleurd met wascokrijt. 's Avonds na het eten hebben Rian, Joyce en ik watermeloen op.
De volgende dag zijn we naar het zwembad geweest, daar zijn we meestal de hele middag. Na het zwemmen hebben we onze buurjongens beschilderd. Gewoon met waterwef, en we hadden gezichten gemaakt. (Iedere dag zijn maar korte stukjes, omdat ik alles van de foto's moet afhalen. Daarom weet ik ook niet op welke dag van de vakantie we zijn.)
De volgende dag papa wakker maken, en dan na het ontbijt naar de animatie, daar hebben we deze keer gevingerverfd. Een mooie vuilniszak aan

De volgende dag zijn we met zijnnaar Mainau geweest. Dat is een eiland dat vol staat met bloemen en planten, net zoiets als de Keukenhof hier in Nederland. We zijn er met een boot naar toe gevaren. Het is er prachtig. Even spelen in de speeltuin, en dan weer verder. Er zijn een hoop verschillende dieren opgebouwd van de bloemen zoals een pauw, eendjes, een konijntje en een uil. De Bodensee is er ook na gemaakt van bloemen. Na het dagje Mainau weer terug met de boot en op naar de camping.
De volgende dag zijn we naar een stadje in de buurt geweest en 's middags zijn we naar het zwembad gegaan. In het stadje hebben Joyce en ik barbiepoppen gekocht, het is een bruidspaar met bruidsmeisjes erbij. 's Avonds hebben we er een fotoreportage mee gedaan.
De volgende dag was er een optochtje georganiseerd door de animatie. We hadden een vuilniszak aan die we versierd hadden. En we moesten dingen meebrengen die lawaai maakten, Joyce had een frisbee met een lepel en ik had een pan met een houtenlepel. 's Middags nog wat foto's gemaakt met de hondjes van de buren.
De volgende dag ben ik Marco en Ingrid gaan wakker maken en ben bij ze in bed gekropen. 's Middags nog even zwemmen en laat in de middag zijn Leo, Marco, papa, Joyce en ik gaan minigolfen. Ik had het nog niet zo slecht gedaan. Door de hele vakantie door hadden ze de blikjes bier opgespaard en aan een lijn gehangen. Die hebben ze 's avonds weg gebracht naar de 'blikjesbak'. Dit was de laatste avond en de volgende dag gingen we weer naar huis.